SABINE STÜCKMANN (TRAINER)

Het lichaam, gezondheid en de samenwerking tussen lichaam en geest boeien mij al vanaf mijn jeugd. Ik heb een hele weg bewandeld om hier meer van te begrijpen. Studie van Fysiotherapie, Osteopathie, Dans, Body-Mind Centering, Mindfulness, Zenmeditatie en Yoga hebben mij en mijn begrip van gezondheid en de mens gedurende de afgelopen 30 jaar gevormd.
Ik ben gediplomeerd osteopaat, fysiotherapeut, bodymindcentering practitioner, mindfulnesstrainer en op dit moment in het 3de jaar van een 4jarige yogaopleiding.
Ik ben nog steeds niet “uitgeleerd” en het verdiepen van kennis, begrip en inzicht zie ik als een levenslang leerproces.
In de afgelopen 10 jaar werd ik in mijn privéleven van heel dichtbij geconfronteerd met chronische ziektes, afscheid nemen en overlijden. Vergankelijkheid en eindigheid van het leven kwamen heel dichtbij. Het was een ingrijpende levensperiode, die ik als een vuurproef heb ervaren en die mij nog bewuster heeft gemaakt van wat voor mij echt belangrijk is, waar ik blij van word en hoe ik mijn leven vorm wil geven. In deze ingrijpende levensperiode hebben goede vrienden en familie en zeker ook Mindfulness en Yoga mij geholpen mijn “levensschip” op koers te houden. Contact en verbondenheid zijn voor mij belangrijk. Verbondenheid met mezelf, anderen en de natuur. Ik word blij van een heldere, nieuwsgierige geest en een liefdevol hart. De ontmoeting met dood en vergankelijkheid waren voor mij een “wake up call” om mijn leven HIER en NU volledig te leven en waarderen met alles erop en eraan. Voor mij is elk moment kostbaar juist omdat het voorbij gaat en omdat het leven eindig is. Elk moment kan een leermoment zijn en een kans om het leven te waarderen.

In mijn werk als osteopaat richt ik mij voornamelijk op het fysieke aspect van gezondheid hoewel we ook in de osteopathie de mens als eenheid beschouwen van fysiek, emotioneel en mentaal zijn.

Naast mijn werk als osteopaat zie ik mezelf als begeleidster bij veranderings- en bewustwordingsprocessen. Ik begeleid mensen graag om zichzelf en hun lichaam beter te leren kennen met het uiteindelijke doel een gelukkiger en gezonder leven te leiden.
Deze aspecten worden meer aangesproken in de mindfulnesstrainingen en yogalessen die ik geef.